Japansk akupunktur


Japansk akupunktur er meget mere behageligt for klienten end
kinesisk (TCM) akupunktur.
Japanske akupunktur-nåle er tyndere og skarpere end kinesisk – det betyder, at needlingen (indstikkket) er smerte-frit eller næsten smertefri.
Ved Japansk akupunktur, er indstikket kun 1-5 mm i modsætning til 10-50 mm i kinesisk akupunktur
Endnu bedre er det at de nåle der her anvendes er lavet af silicone og derfor endnu tyndere, så selv indstik i øre og ansigt nærmest er smertefrie.
Så den fornemmelse der fremkaldes når et akupunktur punkt er ‘aktiveret’, er langt blidere og mere subtil, end der kræves i kinesisk nåle sætning.

Hvad er Japansk Akupunktur?

Japansk Akupunktur er en samlet betegnelse af flere stilarter af akupunktur, som blev enten udviklet eller forfinet i Japan. De er alle baseret på kinesisk medicin, og de har flere fælles træk:

Først er der stor vægt på palpation og diagnose ved berøring.
Dette har historiske årsager: I Japan er akupunktur og massage traditionelt et erhverv der udføres af blinde, der har forfinet og perfektioneret diagnosen og behandling via berøring. Det er derfor at man ved japansk akupunktur bruger palpering til diagnosticering, og hver akupunktur punkt er palperet før det behandles.
Der bruges ligeledes tyndere nåle som beskives nærmere under forskellen mellem Kinesisk og Japansk akupunktur. Endelig er moxibustion en fremtrædende del af japansk akupunktur. Moxibustion er opvarmning af akupunkter ved afbrænding af moxa , et stof, der stammer fra bynke planten. Generelt er den japanske tilgang til akupunktur blidere og stadig meget effektiv på samme tid.