Visualiserings øvelser


Blå:

Visualisering med blå farve:
Når du står op om morgenen, stå eller sid og forestil dig en klar himmelblå farve strømme ind i den øverste del af dit hoved, lad det med taknemmelighed udfylde hvert atom af din væren.
Denne øvelse vil øge din frekvens til at opnå større spiritualitet, evnen til at modtage indre beskeder, samt øge din intuition.

Blå står for:
Dyb fred, beskyttelse, ro, kommunikation, undervisning, klarhed, medmenneskelighed og kærlighed, intuition, opofrelse, højere bevidsthed og indsigt, frihed, broen mellem himlen og jorden, kanalisering, inspiration, kølighed, drømme. Blå kan sætte dig i forbindelse med det du længes efter. Giver dig beskyttelse så du tør være dig selv. Blåt handler om frihed og frigørelse. God ved febertilstande, da den er kølende. God ved halsproblemer, stammen, hæshed, hjertebanken, kolik, snitsår, forbrændinger, chok og nervøsitet. For meget blåt kan gøre dig sløv, træt og overvægtig, da den nedsætter kroppens energier. Den er meget stærkt beroligende. Effektiv ved søvnproblemer, hovedpine, for højt blodtryk, eksem og diarre.

*For et par år siden kunne man i Børsen læse at; ” Blåt forhøjer elregningen”. Artiklen beskrev hvorledes mennesker, der indrettede sig med blå farver, let følte kulde og derfor havde en tendens til at skrue op for varmen – med deraf højere varmeregning. Blå farver svinger i hurtige frekvenser og afgiver en kølig energi, derfor føles et rum malet i blåt mere koldt end et rum malet i en varm farve som f.eks. rød. Den blå farve virker dæmpende og beroligende og via dette evner den at fremme kommunikationen mellem mennesker, da parterne der taler med hinanden slapper af, oplever at der er ”ingen fare på færde” og emotionelt er prægede af veltilpashed og ro. Vi bruger udtryk som ”fredens blå farve”. Havet er blåt, når himlens farve reflekteres deri på en solskinsdag. Af instinktive årsager forbinder vi i høj grad det blå hav med tryghed, beroligelse, at ”alt er som det skal være”. I vores fostertilstand skvulper vi rundt i ”urhavet”, det varme, rolige fostervand i moders mave. Det er bl.a. derfor, vi instinktivt og på et dybere psykologisk plan associerer det blå hav med noget, der er beroligende, behageligt og trygt. Samtidig forbindes blå også med kølighed, da vand jo kan være koldt og endog isnende koldt. Vi bruger udtrykket at føle os ”frosset ude”, når vi ikke føler os som en del af et fællesskab. Et andet menneske kan være så meget i ro at det næsten forekommer os køligt og følelsesfjernt.

I USA anvendte man tidligere indenfor Rugby bevidst farverne til at manipulere med. Hjemmeholdets trænings-/opvarmningslokale var malet i rødt, mens modstandernes var malet i blåt.
Hjemmeholdet fik pumpet adrenalinen op, mens modstanderne, der jo befandt sig i et blåt rum, blev dæmpet ned og beroligede af farven. Det var en meget bevidst måde at dæmpe modstandernes energi og aktivitet på. Som konsekvens blev det i en periode forbudt at male træningslokaler i rødt.
De ovenstående eksempler på farvers påvirkning af os, er især valgt på grund af deres genkendelighed og er således ikke en udtømmende beskrivelse.

Vandelementet indenfor de 5 elementer.

Fra en astrologisk synsvinkel er farven Blå, knyttet til :

Vandmanden ( 21 januar – 19 februar )
Tyren ( april 21- maj 21 )

Tyrkis visualisering:

En skøn farve fyldt med liv og kraft, der kan give dig mod på nærmest hvad som helst. Fysisk kan den styrke immunforsvaret og dermed gøre dig sundere. Ønsker du sundere kostvaner, så visualiser den turkise omkring dig af og til, samtidig med at du ser de sunde madvarer, du ønsker skal være din fremtidige kost

Tyrkis:
Turkis er en blanding af den kølige, afbalancerende blå og den nærende, livskabende grønne farve. Den turkise farve leder tankerne hen på turkisblåt hav og hvide sandstrande, en klar himmel, man kan næsten fornemme den kølige brise og duften af hav. Farven giver associationer til afslapning, restituering og livskvalitet.
Da turkis er en blanding af blå og grøn, er virkningen også en kombination af de to farver.
Den grønne farves evne til at berolige ,nære, være livskabende og vække håb og den blå farves evne til at dæmpe uro, afbalancere, skabe følelser af tryghed og fremme kommunikation. Den turkise farve hjælper os med at skabe helhed mellem det vi føler og evnen til at give udtryk for det, at føle helhed og balance. Turkis stimulerer immunsystemet, hvilket fremmer helbredelsen. Patienten der er indlagt har brug for at fastholde håb, at blive mindet om livets grokraft, at blive beroliget og næret. Samtidig er der så meget, der kan vække bekymring og angst, når man er indlagt på et sygehus, fordi man er syg. Derfor er der også brug for at få dæmpet følelser af uro, at få hjælp til at finde balancen igen, at føle tryghed og at kommunikation mellem patient og personale forløber så optimalt som muligt. Farverne i sig selv kan ikke skabe dette, lige så lidt som god kommunikation alene kan gøre det. Men det hjælper! Alt hvad der kan gøres organisatorisk, administrativt, farve- og indretningsmæssigt, kommunikationsmæssigt, psykisk, plejemæssigt lægefagligt etc. for at fremme velbefindende vil bidrage konstruktivt til helbredelse og livskvalitet for patienterne.
Den turkise farve associerer til harmoni, ro, velvære, tryghed, er livgivende og forfriskende og stimulerer krop og sind til hurtigere at restituere sig selv.

Grøn øvelse:
Forstil dig det klare grønne.
Tag bogstavelig talt bad i det. Det bringer en følelse af veltilpashed – det
indvirker på dit ubegrænsede liv, eller bringer alt godt ind i dit liv – for intet liv er fuldt og komplet, hvor der ermangel på nogle gode ting.

Grøn står for:
Harmoni, balance, afslapning, fred, ro, venlighed, selvkontrol, medfølelse, selvrespekt, forståelse, forandring, ny begyndelse, at skabe sig plads. Grøn står for naturen. Indre harmonisering af følelserne. Healende virkning på krop og sjæl. Opbygger muskler og væv. Stærk indflydelse på hjertet og blodet. Stimulerer centralnervesystemet. Den afbalancerer os efter en dyb sorg. Lærer os at finde vores egen sandhed. God når man skel træffe beslutninger. Vækker vores dybe længsler, og giver os mod til at søge dem. God for cancerpatienter, den ødelægger cancerceller. Den beder cellerne om at gå på plads igen. Hjælper os med at slippe misundelse og jalousi. Lærer os at se tingene som de er. Styrker hjerte, lunger, thymus og luftveje. God ved astma, bronchitis, cancer, eksem, stagnation og forkrøblet vækst. Har en bakteriedræbende virkning, og er derfor god ved infektioner. Afgifter kroppen og bringer negative og positive energier i balance.

Træelementet indenfor de 5 elementer

Fra en astrologisk synsvinkel er farven Grøn, knyttet til :
Fiskene ( februar 20 – marts 20 )

Lyserød:
Den ubetingede kærlighed. Ro. Helbredelse. Afslapning. Eleminerer negative energier. Afstressende. Feminine kvaliteter. Åbenhed, venlighed, hjælpsomhed, omsorg og medfølelse. Accept og forståelse af alt. Intuition. Blid og mild. Opofrelse. Næstekærlighed. Farven for den universelle kærlighed, den altomfavnende.

Fra en astrologisk synsvinkel er farven lyserød knyttet til:
Vægten ( september 24 – oktober 23 )

Purpur / rosa flamme
Forestil dig en purpur-farvet flamme opfylde din aura.
Dette er renselsen.
Forestil dig nu, at denne purpur bliver til en blid rosa farve.
Denne fylder din aura med Kærlighedsessensen.
Når du føler, at denne har gennemtrængt din væren, så forestil dig,
at den går ud fra dig for at berøre alt levende på jorden,
og selv hinsides.

Lilla:
Spiritualitet, healing, højere tankegang, dyb helhed, dyb fred, skaberkraft, intuition, psykisk sensitivitet, tolerance, samhørighed, inspiration, renselse, åndelig styrke, indsigt, service, verdenstjeneste, transformation. Violet renser blod, syn og hørelse. God ved nervøse lidelser, øjenlidelser, hovedpine og søvnbesvær. Dæmper det motoriske nervesystem, lymfesystemet og hjertefunktionen. Hjælper med at integrere tanke/føle processerne.
Står for forandring, fred og balance.

Fra en astrologisk synsvinkel, er farven Lilla, knyttet til:
Skytten ( november 22 – december 22 )

Orange:
Livsglæde, kreativitet, lykkefølelse, stolthed, spontanitet, humor, seksualitet, tolerance, forståelse, entusiasme, vitalitet, chokabsorbering. Orange er god mod depressioner, astma, bronchitis og underlivsproblemer. Den styrker fordøjelsen og hjælper med udskillelsen af giftstoffer. Forener krop og sjæl. Fjerner anspændthed i nervesystemet. Orange absorberer de chok som sidder i vores krop. God ved forstoppelse og alle tarmproblemer. Mod afhængighed af enhver slags, såsom alkohol, tobak, narkotika, mad og andre mennesker.
Stimulerer mælkeproduktionen hos ammende mødre. Mod nyresten og galdesten. Ofte skyldes disse sten vores egen bitterhed og uvilje mod andre mennesker, eller livet i almindelighed. Slimløsnende. Mod muskelkramper og spasmer.
Står for fornøjelser, tilfredsstillelse og tilgivelse.

Orange visualiseringsøvelse:

Luk øjnene og lad orange omgive dig totalt.
Den kan virkelig stimulere sanserne og give opmuntring til det, du ønsker at sætte i gang. Den kan dæmpe irritation og i stedet få dig til at sætte fokus mod positive, varme følelser og stemninger i dig.
Den orange stimulerer dine kreative, skabende sanser og giver dig lyst til at nyde livet og tage del i alt, hvad det har at byde på. Har du lyst til større følelse af sensualitet eller seksualitet, så visualiser, at du er omgivet af orange. Brug farven, indtil du mærker, der er ligevægt, og du har det godt
Denne farve er power. Orange er glad og fyldt omgivet af orange, som også kan være virksom mod depression. Denne farve kan være med til at hente både din fysiske og mentale energi tilbage.

Fra en astrologisk synsvinkel, er farven Orange, knyttet til:
Stenbukken ( december 22 – januar 20 )

Rød:

Kirsebærrødt
For at få hurtig energi, forestil dig et glimt af kirsebærrødt.

*Rød påvirker adrenalinproduktionen og associeres bl.a. med energi, fysisk styrke, virilitet og seksualitet. Læber der er malet røde, signalerer f.eks. sensualitet. Vores blod er rødt og varmt. Den røde farve associeres med kærlighed og med det bankende røde hjerte, der svulmer af forelskelse. Vi giver røde roser til den elskede for netop at signalere, at vi elsker hende eller ham. Samtidig er den røde farve i hjernen også associeret med aggression, ophidselse og mulig fare. Via farvens påvirkning af kirtlerne aktiveres bl.a. adrenalinproduktionen. I tyrefægtning bruger man f.eks. helt bevidst et rødt klæde til at tirre tyren med. Fuldt stop signaler ved vejkryds, ved tog overskæringer og advarselstrekanter er røde, hvilket præcist er beregnet på at få at få os til at stoppe op, for nu kommer der noget, vi skal være ekstra opmærksomme på. Hvis vi overser det røde signal, udsætter vi os selv og andre for livsfare!

Rød står for:
Jordforbindelse, energi, styrke, mod, lidenskab, giver varme, fysisk styrke, livsvilje, handlekraft, selvtillid. Rødt kan gøre os aggressive, fordi den får vrede og irritation op til overfladen. Den er god til alle underaktive tilstande. Den aktiverer blodomløbet og jernoptagelsen, og vitaliserer det fysiske legeme. Hvis man lider af kolde hænder og fødder, kan man bruge røde vanter og sokker, dog ikke røde natsokker. Røde vægge i soveværelset, eller rødt senge- og nattøj kan give søvnbesvær. Rødt er også godt mod forstoppelse og vægttab, da det øger forbrændingen i kroppen. Godt mod for lavt blodtryk. Mennesker med hjerteproblemer og/eller for højt blodtryk skal være forsigtige med brugen af rødt, da det øger pulsen.

Ildelementet indenfor de 5 elemeter

Fra en astrologisk synsvinkel, er farven Rød, knyttet til:
Vædderen ( marts 21 – april 20 )

Gul:
I eftertænksomme øjeblikke, se dit hjertecenter badet i gult.
Alle lærde mænd fra gamle tider bar gult, fordi det
virkede på hjernecellerne.

*Gul kan vække glædesfølelser og virke energigivende via bl.a. aktivering af endorfinproduktionen. Gul kan således virke fremmende på indlæring og koncentration. Gul kan også virke astringerende, tænk f.eks. på citroner der ”snerper” munden sammen, når vi bider i dem. Det giver en slags umiddelbar ”chokvækkelse” af vore sanser. Efterfølges den sammensnerpende smagsgiver af noget sødt, virker dette ekstra sødt! I mellemmenneskelige relationer taler vi om at ”tage det sure med det søde”. Hvilket udtrykker, at vi som mennesker også skal evne at overkomme vanskelige ting og at det er godt, at livet udfordrer os, for netop via disse udfordringer får vi mulighed for at udvikle os. Gul associeres også med ubehagsoplevelser og bruges f.eks. som signalfarve til at vække folks opmærksomhed, fordi hjernen opfatter gult som bl.a. forbundet med fare og at noget kan være giftigt. Derfor er faretrekanter, som f.eks. skal signalere mineområder og giftige kemikalier, oftest påført gul farve. Også i naturen bruges farverne til skræk og advarsel. Bier og hvepse er f.eks. gule og sortstribede, ligesom mange giftedderkopper har den gule farve på ryggen.

Gul står for:
Glæde, visdom, skelneevne, lys livsenergi, konkret tænkning, selvkontrol, frihedstrang, selvstændighed, retfærdighed. Gult står for vores følelser.
Den har en stor indvirkning på vores nervesystem og fordøjelse. Ikke bare fordøjelsen af føde, men også fordøjelsen af selve livet. God ved hudproblemer, forstoppelse, sukkersyge, høfeber og oppustethed. Mennesker som foretrækker gult, har en fin formet tankegang, og ofte søger de efter selvudfoldelse. Gult modvirker frygt og bekymringer, giver balance og optimisme. Styrker nyrer, tarme, lever, bugspytkirtel og mavesæk. Aktiverer bevægenerverne og kan derfor skabe energi i musklerne. Mangel på gult manifesterer sig som delvis eller fuldstændig lammelse. Forbedrer hudens struktur og heler ar og eksem. Bruges mod gigt, da den hjælper med at fjerne ophobede kalkdepoter. Hjælper os med at optage C-vit.

Jordelementet indenfor de 5 elementer.

Fra en astrologisk synsvinkel er farven Gul knyttet til:
Tvillingerne ( maj 22 – juni 21 )Guld:

Står for velstand, styrke og visdom.
Guld er også knyttet til solen og høje idealer

Fra en astrologisk synsvinkel er farven Guld, knyttet til:
Løven ( juli 23 – august 23 )

Den gyldne sols essens
Når du er træt – stræk dine arme op over hovedet – spred fingrene, og bed den gyldne sols essens om at fylde din væren.
Dette er Skaber-energiens kraft eller Livs-essensen (Qi-energien), den genopbygger eller giver energi, men du må have vished derom.

Hvid:
Det er vigtigt, når man sender helbredelse, at sende det Store Hvide Lys, for i det er alle farver indeholdt. Den,
der modtager det hvide, vil bruge det, der behøves mest.

Hvid indeholder alle farver.
Renhed. Kærlighedsenergi. Klarhed. Spiritualitet. Godhed. Frygtløshed. Renselse. Lysbringer. Transformation. Opløftning. Sandhed. Kontakt med Gud.
Perlen der fødes gennem smerte. Det reneste lys. Bringer det frem som har været skjult i mørket. Den rene kærlighed. Idealisme. Kreativitet og opdagelse. Rummelighed. Lyset for enden af tunnellen. Vores ledestjerne. Transformation og forvandling. Styrke og originalitet.

Fra en astrologisk synsvinkel er farven Hvid, knyttet til:
Krebsen ( juni 22 – juli 22 )

Sølv:
styrker harmoni, balance og transformation.

Metalelementet indenfor de 5 elementer

Fra en astrologisk synsvinkel, er Sølv farven knyttet til:
Jomfruen ( August 24 – September 22 )

Sort:
Står for mystik, beskyttelse og komfort.
Sort er også knyttet til stilhed, evighed og den feminine livsstyrke.

Fra en astrologisk synsvinkel, er farven Sort, knyttet til:
Skorpionen ( oktober 23 – november 23 )