Homeopati


Ordet homøopati er sammensat af de græske ord homoios (lignende) og pathos (lidelse). Dette betyder at jeg behandler med midler, som givet til en rask person, fremkalder de samme symptomer, som dem man ønsker at behandle.

Givet til en person med disse symptomer vil dette lægemiddel i små doser nænsomt stimulere kroppens forsvarsmekanisme til at helbrede sig selv. En klassisk homøopat betragter symptomer som kroppens reaktion på en grundlæggende ubalance og ikke som en tilstand i sig selv.

Idealet er en hurtigt og blidt forløbende helbredelsesproces med blivende virkning. Helbredet bør genetableres med mindst mulig indgriben. At fokusere udelukkende på de fysiske symptomer i helbredelsen kan ikke genoprette den oprindelige balance. Derimod resulterer det ofte i undertrykkelse. Dette viser sig ved, at symptomerne skifter karakter og sted. Aggressiv, undertrykkende behandling af hudsymptomer kan f.eks. resultere i nye symptomer på et dybere niveau som f.eks. lunger. Derfor er jeg meget opmærksom på ikke at fjerne symptomerne gennem lokal behandling og undertrykkelse.

Formålet er derimod at finde årsagen til symptomerne og med det rette lægemiddel at styrke dyrets eller menneskets eget forsøg på helbredelse, så sundhed kan genoprettes.

I homøopatisk behandling hjælpes patienten til at fuldføre den healingsproces, som er gået i stå; symptomerne er en del af den healingsproces, som ikke har kunnet gennemføres på grund af en grundlæggende ubalance i systemet. Det er kroppens egen evne til at genfinde en tilstand af sundhed, som skal stimuleres. Derfor er det for det meste kun nødvendigt med enkelte lave doser af et lægemiddel, hvorefter kroppen selv klarer resten. Udover aftagelse af fysiske symptomer er øget livslyst, lysten til at tage initiativ og øget kreativitet vigtige indikatorer på korrekt behandling. I homøopatisk behandling styrkes og afbalanceres dermed dyrets eller personens konstitution.

En homøopatisk ordination er altid individuel og er aldrig bestemt af en medicinsk diagnose. Derfor vil to cases med samme medicinske diagnose ofte blive helbredt af forskellige lægemidler.

Homeopati er et af de mange remedier jeg benytter mig af, så du eller dit dyr kan opnå den optimale holistiske helbredelseseffekt.