Hundevaccinationer og TITTER-TEST


STOP!!! Lad ikke dit dyr modtage den årlige re-vaccination, før du har fået lavet en antistof-test!

Der er ikke mange penge i at informere om at du kan få foretaget en ”TITER-TEST” hos dyrlægen, altså en test der fortæller dig om det overhovedet er nødvendigt at få den årlige re-vaccination af dit dyr.

Unødvendig vaccination og ikke mindst medicinering og specielt ”Loppekure” kan få alvorlige følger.
Alle former for medicinering er forbundet med risiko og kan medføre bivirkninger, nogle kan være mere fatale end andre. 

Vacciner indeholder livsfarlige (og unødvendige) kemikalier, samt den aktuelle virus i dræbt eller modificeret form. Formålet er, at stimulere immunforsvaret til producere antistoffer og bekæmpe virus. Når virussen er død eller modificeret, er der ingen chance for at den vil inficere hunden. Immunforsvaret ser ikke virussen som en trussel, så for at aktivere immunforsvaret tilsættes kemikalier i vaccinen, som kan have alvorlige bivirkninger.

I perioden efter vaccination undertrykkes immumforsvaret, og er derved ikke i stand til at opretholde sin normale styrke, og stå imod eks. infektion, parasitter og bakterier.
Hunde med i forvejen svagt eller kompromitteret immunforsvar er særligt udsatte overfor bl.a infektioner, gigt, lever eller nyrelidelser. 

Vaccine reaktioner kan være lige fra manglende spiselyst, træthed, hårtab og stivhed til gigt, lever- og nyrelidelse, anafalytisk chock, uønsket adfærd, allergi, tumor i injektionsområdet eller abnorm cellevækst (ondartet kræft). 
Desværre er der ikke mange tilfælde der indberettes, selvom både hunde og mennesker lider af følgevirkningerne, men ikke ofte tænker man over at dét man har fået foretaget hos en dyr/læge er grunden til hvorfor du eller dit dyr har fået div. Symptomer på ubalancer  – og hvis du oplever dette efter vaccination, er det vigtigt du informere din dyrlæge herom, så han bliver bekendtgjort med følgerne af hans handlinger.

Ønsker du at forebygge en evt. bivirkning som følge af vaccinering fx kerne-vaccination, kan du give et homeopatisk middel som f.eks. Thuja Sulfur D6 genskabe balancen i hundens immunsystem efter vaccination, ydermere kan man stimulere immunsystemet med div organiske urter og tilskud som kan bidrage til, at harmonisere immunfunktionen, styrke hjerte, lever, fordøjelsen, tarmflora m.v 

Når du vaccinerer dine hvalpe første gang, så vær kristisk! Vid at der bliver givet præcis dosis tilpasset dyrets vægt og at race, baggrund, sundheds- og ernæringsmæssige status også kommer i betragtning.
Undgå bredspektrede vacciner! – altså giv ikke en vaccine-cocktail, med måske 2-3. ja op til 6 er der set forskellige slags vacciner i på én gang (altså ved samme konsultation)  og Giv aldrig vaccine til en syg hund.
VID at
de vacciner der gives i hvalpestadiet, beskytter dyret i 95% af tilfældende RESTEN AF DERES LEVETID!

Det er vaccine producenterne naturligvis bevidst om, men skriver typisk at en vaccine holder “mindst 1 år”. 
På dyrlægernes vaccine-kurser der oftest holdes over en weekend…, fortæller vaccinefabrikanterne dyrlægerne, at det er en god idé med årlig vaccination. Mon ikke tiden er inde til at ændre denne unødvendige praksis! 

Her er ihf én af forklaringerne til, at at vi nærmest oplever en epidemi af immun-relaterede sygdomme og stigende aftal kræfttilfælde og andre kritiske sygdomme.

Hunde har som mennesket kræftceller i sig, og det er immunforsvarets vigtigste rolle, at opdage og destruere de unormale celler, men med et nedsat immunforsvar efter fx vaccination, kan uønskede celler slippe gennem nåleøjet for at mutere, og derved gøre hunden mere udsat. 

Allergi for eksempel, kan sammenlignes med et immunsystem der har mistet sine koordinater – det er ikke i stand til at guide sine frontsoldater dertil hvor behovet er.
 
Vi har mange gange hørt “min hund er allergisk overfor noget der ”normalt” tåles af hunde, men ”allergenet” er sandsynligvis ikke årsagen – det er immunforsvaret der reagerer på et antigén som burde blive ignoreret ved et normalt fungerende immunforsvar.

Dansk Kennel Klub har pr. 1. januar 2017 indført, at en TITER-TEST
har samme gyldighed som vaccination ved deres udstillinger.

Flere og flere dyrlæger får nu TITER-TEST, men her er et udpluk af de som kan foretage testen:

Dyrlæge Lise Hansen
Skjern Dyrehospital
Byens Dyreklinik
Guldborgsund Dyrehospital
Højelse Smådyrsklinik